ads

Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5



Ο Δημήτρης και ο Νίκος Καρακώστας, στο μεσοδιάστημα μεταξύ δεύτερου και τρίτου γύρου του European Junior Cup, όπου συμμετέχουν στα πλαίσια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος των Superbikes, έλαβαν μέρος -εκτάκτως- στον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, στις 15 Μαίου.

Τα δύο αδέλφια αγαπούν και στηρίζουν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Θέλουν πολύ να συμμετέχουν, δεν τα έχουν όμως καταφέρει, λόγω κοινών ημερομηνιών διεξαγωγής των διεθνών τους υποχρεώσεων πέρσι και φέτος.

Νίκος Καρακώστας
Η ευκαιρία που τους δόθηκε στον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου ήταν σημαντική, τόσο για να οδηγήσουν στην γρήγορη πίστα των Σερρών, όσο και να βρεθούν με άξιους και δυνατούς συναθλητές τους.

Ο Νίκος αγωνίστηκε στην κατηγορία OPEN με την περσινή  μοτοσυκλέτα του European Junior Cup, την HONDA CB 650F, μια μοτοσυκλέτα 65 ίππων, μη ανταγωνιστική για την κατηγορία, του πρόσφερε όμως έναν αγώνα που ευχαριστήθηκε! Κάνοντας μια καλή εκκίνηση μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του αγώνα αρκετά ικανοποιητικά. Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση της ομάδας να τον παρακολουθεί στις πίσω στροφές, όταν πραγματοποιούσε πολύ καλές προσπεράσεις.
Κατά την διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου βελτίωνε προοδευτικά τους χρόνους του με αποτέλεσμα να τερματίσει 12ος στους 21 αναβάτες.

Οικογένεια Καρακώστα
Ο Δημήτρης αγωνίστηκε στην κατηγορία SUPERSPORT με την μοτοσυκλέτα που αγωνιζόταν ο πατέρας του Γιώργος, μια HONDA CBR 600. Για πρώτη φορά έλαβε μέρος ένας τόσο νέος αναβάτης σε αυτή την κατηγορία (16μιση ετών) και οι επιδόσεις του ήταν πάρα πολύ καλές.
Στα χρονομετρημένα είχε τον πέμπτο χρόνο και στο πρωινό ζέσταμα του αγώνα έκανε τον πρώτο χρόνο.
Η πρώτη στροφή τον βρήκε στην τρίτη θέση, σε απόσταση αναπνοής από τους δύο πρώτους, κάτι που συνεχίστηκε για αρκετούς γύρους. Με γρήγορο και σταθερό γυρολόγιο κατάφερε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα και την μεγαλύτερη τελική ταχύτητα, βελτιώνοντας συγχρόνως και το προσωπικό του ρεκόρ. Ο συναγωνισμός ήταν έντονος και στην προσπάθεια του να προσπεράσει είχε μια «έξοδο», η οποία του κόστισε πολύτιμο χρόνο.
Τερμάτισε στην τρίτη θέση χαρούμενος για το αποτέλεσμα !

Νίκος Καρακώστας
Νίκος: «Χάρηκα πολύ τον αγώνα και δε με ενόχλησε που είχα πιο αργή μοτοσυκλέτα. Σκοπός μου ήταν να συμμετάσχω στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και να μπορέσω να κάνω καλό χρόνο. Το να αγωνίζεσαι στο εξωτερικό είναι πολύ σπουδαίο, αλλά το να αγωνίζεσαι στην χώρα σου είναι εξίσου σημαντικό».



Δημήτρης Καρακώστας
Δημήτρης:
«Ήθελα πολύ να συμμετάσχω στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και στην "μεγάλη" κατηγορία ! Ο ανταγωνισμός με βοηθάει να πιεστώ και να γίνω καλύτερος και οι συναθλητές μου με αντιμετώπισαν με πολύ αγάπη και τους ευχαριστώ πολύ. Χάρηκα πολύ το χειροκρότημα του κόσμου στην απονομή!».



https://www.facebook.com/Nikos-Karakostas-714920658623303/?fref=ts



Δίπλα στον Νίκο και τον Δημήτρη στον 2o αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ήταν:




ΑΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ HONDA GREECE, PIRELLI, CASTROL, MOTO MONKEY, CALIFORNIA SUPERBIKE SCHOOL, GEORGOPOULOS, EXTRA PRODUCTS TASOULIS, TZORTZOPOULOS, SHOEI, IXS, SIDI, ERMAX.


Επόμενος σταθμός στην αγωνιστική πορεία του Δημήτρη και του Νίκου το Donington και ο τρίτος γύρος του European Junior Cup - World Superbikes την Κυριακή 29 Μαΐου στις 12:30 ώρα Ελλάδος.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα ζωντανά από τον σύνδεσμο που θα ανακοινωθεί στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης:


Ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξη !!!


About Moto-Press

Διαδικτυακό portal για τους αγώνες ταχύτητας μοτοσυκλετών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με ιδιαίτερη βαρύτητα στους αγώνες MotoGP.
«
Επόμενο
Νεότερη ανάρτηση
»
Προηγούμενο
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post a Comment


Top