ads

Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5


Το 2011 απεδείχθη έτος δύσκολο, μίζερο και καταθλιπτικό αγωνιστικά. Μην ανησυχείτε όμως. Υπάρχουν άλλοι που έχουν την έγνοια σας. Άνθρωποι πρωτοκλασάτοι. Άνθρωποι επαγγελματίες. Οι καλύτεροι του είδους. Ικανοί –για λογαριασμό σας- να πουν ψέματα, να εκβιάσουν, να σε πουλήσουν και να σ’ αγοράσουν, πριν προλάβεις να πεις «ο αγώνας τώρα δικαιώνεται».
Ποιος κοινός υποκριτής είναι σε θέση ν’ αντιμετωπίσει τον πρόεδρό σας σε οργασμική εκφορά του λόγου του και να μη νοιώσει Παλαιστίνιος ανάμεσα σε Ισραηλινούς στρατιώτες;
Ναι. Είναι ικανότατοι άνθρωποι και θέλουν το καλό σας. Πρέπει να αισθάνεστε ευτυχείς που τους έχετε να σας προστατεύουν από άλλους ικανότατους ανθρώπους που δεν θέλουν το καλό σας. Κι όταν θα φωνάξουν «ο αγώνας δικαιώθηκε» θα κυριολεκτούν. Ο δικός τους «αγώνας» θα έχει άμεσα και απτά αποτελέσματα.
Δείτε τι έγινε με την αναβληθείσα Μεγαλόπολη. Έλεγε η ανακοίνωση της ΟΜΕ:


Ακολούθησαν τα γνωστά κουλτουριάρικα σχόλια των εμπλεκομένων στα fora. Δοκιμάστε μια γεύση:


Στην άγνοια επενδύουν οι καιροσκόποι και οι έχοντες μαύρους και άραχλους -σαν την ψυχή τους- στόχους. Οι παραπάνω διάλογοι είναι ενδεικτικοί της άγνοιας και της σύγχυσης που επικρατεί στις τάξεις των αγωνιζομένων. Παρεισφρύουν και τα παπαγαλάκια και το γλυκό "δένει". Πρόκειται περί κοινής σύγχυσης των αμαθών να μπερδεύουν το πάλαι ποτέ ΕΛΠΑικό καθεστώς του άρθρου 49, με αυτό του ισχύοντος (για την μοτοσυκλέτα) αθλητικού νόμου. Όπως επίσης, οι ίδιοι κύκλοι ερμηνεύουν τον αθλητικό νόμο κατά πως τους συμφέρει και σκοπίμως διατηρούν σε "γκρίζες ζώνες" πρόσθετες διατάξεις του νόμου, για να συντηρούν, εντέχνως, την σύγχυση αυτοί, που στην αναμπουμπούλα χαίρονται και τους βολεύει.

Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν λίγο τα πράγματα. Ο αθλητικός νόμος είναι σαφής σε σχέση με την διαξαγωγή των αγώνων. Απαιτείται άδεια διεξαγωγής της αθλητικής συνάντησης. Οι προϋποθέσεις για την έκδοσή της είναι δύο:
1/ να υπάρχει άδεια λειτουργίας του αθλητικού χώρου σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2725/1999 και του Ν.3057/2002 (που προσθέτει την παρ. 56Α) και
2/ να υπάρχει η έγκριση της αναγνωρισμένης ομοσπονδίας του αθλήματος, η οποία και εκδίδει την άδεια διεξαγωγής και την κοινοποιεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής (για λόγους προληπτικών μέτρων ασφαλείας). Το ίδιο ισχύει ακόμη και για μεμονωμένους αγώνες.

Τι συνέβη στην Μεγαλόπολη; Κατ' αρχήν η άδεια λειτουργίας της πίστας είχε λήξει. Για λόγους που γνωρίζει μόνον η ΟΜΕ, οι διαδικασίες ανανέωσης της αδείας ξεκίνησαν πολύ καθυστερημένα. Τόσο καθυστερημένα, ώστε εξεδόθη την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι. Για του λόγου το αληθές:


Αυτό που απέμενε ήταν να εκδοθεί η άδεια διεξαγωγής του αγώνα από την ΑΜΟΤΟΕ. Για να εκδοθεί, κάποιος έπρεπε να το ζητήσει, αλλά δεν το ζήτησε ουδείς. Ο Διοικητής δε του αστυνομικού τμήματος με πληροφόρησε ότι δεν παρουσιάστηκε εγκαίρως άδεια διεξαγωγής του αγώνα και γι' αυτό δεν θα μπορούσε να συνδράμει την διεξαγωγή του. Τα δε περί ανωνύμου τηλεφωνήματος και τα τοιαύτα είναι παραμύθια μάντολες.
Και εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα:

• Γιατί οι διαδικασίες ανανέωσης της άδειας λειτουργίας της πίστας ξεκίνησαν καθυστερημένα;
• Δεδομένου ότι είχαν ξεκινήσει καθυστερημένα οι παραπάνω διαδικασίες, γιατί δεν έγινε παραλλήλως το αίτημα στην ΑΜΟΤΟΕ;
• Γιατί δεν ζητήθηκε ποτέ από την ΑΜΟΤΟΕ η άδεια διεξαγωγής;
• Από την προσεκτική ανάγνωση της άδειας λειτουργίας προκύπτουν δύο παρατηρήσεις:
      α. Το πρακτικό ελέγχου συντάχθηκε την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου και η άδεια εκδόθηκε την επομένη. Η δε επιτροπή ελέγχου δεν ζήτησε την συνδρομή της ΑΜΟΤΟΕ, παρ' όλο που θά 'πρεπε (διότι και στην διαδικασία άδειας λειτουργίας της πίστας απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της αναγνωρισμένης Ομοσπονδίας). Συνεπώς, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν υπήρξε γραφειοκρατικό κόλλημα.
      β. Με ποιά λογική κοινοποιείται η άδεια λειτουργίας στην ΕΛΠΑ; Τι δουλειά έχει η ΕΛΠΑ στο όλο ζήτημα;
• Επιστρέφοντας στην παραπάνω ανακοίνωση της ΟΜΕ, γιατί επικαλείται κόλλημα στις γραφειοκρατικές διαδικασίες, αφού η όποια καθυστέρηση αφορούσε την ίδια την ΟΜΕ;
• Γιατί στην ανακοίνωσή της αναφέρεται εκτενώς στην άριστη προετοιμασία της πίστας, ενώ αναβάτες που έκαναν (ασκόπως εκ των πραγμάτων) το ταξίδι μαρτυρούν ότι η κατάσταση της πίστας δεν ήταν καλή;
• Εάν όντως είχε δημιουργήσει εμπόδια η ΑΜΟΤΟΕ, γιατί η ΟΜΕ δεν το κατήγγειλε δημοσίως; Εδώ έχει τρέξει κόσμο και κοσμάκη στα δικαστήρια, στην δημόσια καταγγελία θα κολλούσε;
• Γιατί, παρ' όλες τις έντονες διαμαρτυρίες των αναβατών, τηρεί άκρα του τάφου σιωπή; Εδώ ο κόσμος χάνεται και αντίδραση καμμία. Που είναι οι χρυσές εποχές που απαντούσε εγγράφως ακόμη και σε φήμες;
• Μήπως τελικώς, τα "κολλήματα στις γραφειοκρατικές διαδικασίες" είναι κολλήματα άλλου τύπου;
• Μήπως ο αγώνας δεν είχε τύχη ούτως ή άλλως και μόνον ένα θαύμα θα ανέτρεπε την κατάσταση;
• Σε ποιά συμπεράσματα μπορεί να οδηγηθεί ο άμεσα ενδιαφερόμενος, όταν διατηρείται εκ μέρους της ΟΜΕ "σιγή ασυρμάτου" για την συνέχεια του πρωταθλήματός της.
Και βεβαίως, μακάρι το πρόβλημα των αγωνιζομένων να ήταν η καθυστερημένη ενημέρωση (και κατ' επέκταση τα άσκοπα έξοδα) για την αναβολή της Μεγαλόπολης. Εδώ, υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουν ξοδέψει αδίκως τα χρήματα της αρκούδας για ένα πρωτάθλημα που δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ. Και εάν συμβεί αυτό θα αγγίζει τα όρια της απάτης.

Η ανακοίνωση του ΑΣΟΑΜ μετά το φιάσκο της Μεγαλόπολης ήταν η εξής:

Αθήνα, Τετάρτη 28/9/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΣΟΑΜ

Το ΔΣ του ΑΣΟΑΜ θέλει να εκφράσει την δυσαρέσκεια του προς την ΟΜΕ για την αιφνίδια αναβολή του 5ου αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στην Μεγαλόπολη, αλλά και για τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα, ενημερώνοντας το απόγευμα της Παρασκευής όλους τους ενδιαφερόμενους (αγωνιζόμενους, θεατές, ΜΜΕ).
Με αίσθημα ευθύνης προς όλους τους οδηγούς αγωνιζόμενους αθλητές του Motocross ζητούμε από την ΟΜΕ να ανακοινώσει άμεσα και επίσημα:
1. Αναλυτικά τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αναβολής - ακύρωσης του αγώνα στην Μεγαλόπολη.
2. Τις ενέργειες και έγγραφες δεσμεύσεις της Ομοσπονδίας προς τους οδηγούς ώστε τέτοια προβλήματα να μην επαναληφθούν στο μέλλον.
3. Την ανάρτηση του νέου προγράμματος των αγώνων Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της ΟΜΕ στις 05/08/11.
Το ΔΣ του ΑΣΟΑΜ θα ήθελε επίσης να ανακοινώσει σε όλους τους οδηγούς - αγωνιζόμενους, αλλά και τους εμπλεκόμενους φορείς (ιδιωτικούς ή δημόσιους), ότι δεν θα ανεχτεί από τις Ομοσπονδίες «που φέρονται να ηγούνται του αθλήματος» να οδηγήσουν το Ελληνικό Motocross στην απαξίωση, την περιθωριοποίηση και τον μαρασμό - εξαιτίας της μεταξύ τους αντιπαράθεσης και ανικανότητας - και αφού εξετάσει τις μελλοντικές προθέσεις των δύο Ομοσπονδιών και ολοκληρώσει τις εργασίες του, θα είναι σε θέση να πάρει αποφάσεις τις οποίες και θα ανακοινώσει σύντομα.

Το ΔΣ του ΑΣΟΑΜ

Περίεργον. Τώρα που η ΟΜΕ, κατά τα φαινόμενα, αδυνατεί να ολοκληρώσει το πρωτάθλημά της, ο ΑΣΟΑΜ αποφασίζει γενική αποχή. Σύμπτωσις;
Εύλογο ερώτημα: η διοίκηση του ΑΣΟΑΜ δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συμβαίνει στο περιβάλλον του;
Δεν έχει αντιληφθεί ότι δεν υπάρχουν ομοσπονδίες "που φέρονται να ηγούνται του αθλήματος";
Δεν γνωρίζουν ότι στις 21 Μαρτίου έλαβε την ειδική αθλητική αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού η ΑΜΟΤΟΕ και αυτή είναι από τότε η μια και μοναδική ομοσπονδία του αθλήματος στην Ελλάδα;
Ποιά είδους αντιπαράθεση μπορεί να υφίσταται ανάμεσα σ' έναν νόμιμο και σ' έναν παράνομο (ως προς την ιδιότητά του) οργανισμό;
Αν η διοίκηση του συνδέσμου ήταν ενημερωμένη (όπως όφειλε ως συνδικαλιστικό όργανο των αγωνιζομένων) και δεν πελαγοδρομούσε μεταξύ ημιμάθιας και άγνοιας, αν δεν τσαλαβουτούσε στα λασπόνερα της παραπληροφόρησης, θα είχε ενημερώσει σωστά τα μέλη του και ο καθένας θα ήταν σε θέση να κάνει τις επιλογές του. Όταν συμμετέχεις σε μια διοργάνωση (της ΟΜΕ), που η νομιμότητα διεξαγωγής της εξαρτάται από την ΑΜΟΤΟΕ, παίρνεις και το ρίσκο να υπάρξουν δυσλειτουργίες, όπως αυτή της Μεγαλόπολης. Όταν είσαι διαβασμένος, πληροφορείς σωστά τα μέλη σου και αυτά πλέον έχουν την ευθύνη των επιλογών τους. Ολόκληρη η τελευταία παράγραφος της παραπάνω ανακοίνωσης αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη ότι η διοίκηση έχει μεσάνυχτα και όλη η φύσις ησυχάζει και παραλλήλως χώνει τα μέλη της βαθύτερα στον λάκκο της σύγχυσης και της παραπληροφόρησης.

Όταν στην χθεσινή τους ανακοίνωση περί γενικής αποχής υποστηρίζουν πως «παραμένουμε συνεπείς στις υποχρεώσεις αλλά και στις δεσμεύσεις μας προς τους αθλητές αγωνιζόμενους, αλλά και προς το άθλημα» έχουν δίκιο. Θα μπορούσαν απλώς να προσθέσουν «παραμένουμε συνεπείς στις υποχρεώσεις αλλά και στις δεσμεύσεις μας προς τους αθλητές αγωνιζόμενους της Ζανζιβάρης, αλλά και προς το άθλημα του χόκεϋ επί πάγου».
Απλώς κουφαίνουν ανθρώπους. Σαν αυτούς τους ταλαίπωρους που ζητούν εξηγήσεις για απλά και κατανοητά πράγματα, για τα οποία έχει δοθεί χιλιάδες φορές η σωστή απάντηση: «η ΑΜΟΤΟΕ είναι μπουρδέλο», «έλα μωρέ, να κονομήσουν θέλουν», «άντε γαμήσου», «κάτσε κάτω ρε», «ποιος σου μίλησε εσένα», «οι αγωνιζόμενοι δεν ξεχνούν»…
Ξεχνούν οι «μαλάκες», ξεχνούν. Διαθέτουν την σωτήρια έλλειψη μνήμης, που τους οδηγεί ξανά και ξανά προς την δόξα της απαξίωσης του κομπάρσου.
Σας πήρε η μπόχα από τις νεκρές αυταπάτες και τις δολοφονημένες ιδέες ανθρώπων υπερφίαλων, παχύδερμων, ανατριχιαστικά απροκάλυπτων στις προθέσεις τους. Πρωταγωνιστές γνωστών παρασκηνίων φαίνεται πως συναγελάστηκαν (και τους συναγέλασαν) άνθρωποι ανίκανοι για μεγάλες κομπίνες. Λίγο ακόμη και ο αεριτζισμός θ’ αποκτούσε ένα καταπληκτικό μνημείο. Την επίσημη αναγνώριση μιας απάτης. Τα αποτελέσματα τα είδαμε. Οι συμπαθείς πρωταγωνιστές του παρασκηνίου, παρά φύση επιβήτορες της αθλητικής ηθικής, στραβοπάτησαν και γλίστρησαν στα περιττώματα του δικηγόρου που γέμισαν τον τόπο.
Φαίνεται τελικώς, πως είσαστε ένα φιλοθεάμον κοινό, με δίψα για κραυγαλέα πάθη. Απολαμβάνετε ηδυπαθώς την καθημερινή εξαπάτησή σας από κάθε τύπου «αρμόδιο» και σας διασκεδάζουν φοβερά οι χονδροειδείς κομπίνες.
Δεν ψηφίσατε φυσικά τους πιο θρασείς, τους πιο ξεφωνημένους, τους πιο φθαρμένους, τους λιγότερο σοβαρούς, τους λιγότερο απ’ οτιδήποτε. Ψηφίσατε τους καλύτερους.
Πάντως, έτσι για αλλαγή, θα έπρεπε κάποτε να ψηφίσετε τους χειρότερους. Από περιέργεια. Για να δείτε αν θα ‘χει διαφορά η ποιότητα της αγωνιστικής ζωής σας.
Αλλά γιατί να στεναχωριέστε. Υπάρχει λύση. Υπάρχει το μέλλον, που είναι όλο δικό σας. Το 2011, χρόνος αυταρχικός και παραπλανητικός, νομίζει πως σας τρομοκράτησε. Τον γελάσανε. Εσείς είσαστε με το 2012 και δεν του αναγνωρίζετε το δικαίωμα να σας εκφράζει. Διαχωρίζετε την θέση σας. Καλείτε φίλους και ομοϊδεάτες να γιορτάσετε την επόμενη εβδομάδα το Πάσχα, ν’ ανακηρύξετε τον Φεβρουάριο καλοκαίρι και να γιορτάσετε στις 25 Μαρτίου τα Χριστούγεννα.

Ξαναπάρτε τα από την αρχή. Διαβάστε, ενημερωθείτε, ωριμάστε. Σταματείστε επιτέλους να εκθέτετε τόσο βάναυσα τον χώρο των αγώνων μοτοσυκλέτας με την αδιαφορία σας και τις γενικοποιήσεις τύπου "μπουρδέλο τα 'χετε κάνει" επειδή βαριέστε να ασχοληθείτε, να διαβάσετε και να ενημερωθείτε. Ως νέοι άνθρωποι σπρώξτε την ελληνική πραγματικότητα ένα καρέ προς την πρόοδο. Η από τον καναπέ υψηλή κριτική (ενώ έχει βρωμίσει ο κώλος μας από την ακινησία) δεν προσφέρει απολύτως τίποτα και διαιωνίζει τα καρκινώματα που ταλανίζουν δεκαετίες τώρα το μηχανοκίνητο σπορ. Τίποτα δεν στήθηκε σωστά χωρίς αγώνα. Και αγώνας δεν είναι η αποχή. Η αποχή είναι άλλος ένας ελληνικός τρόπος βολέματος. Συσπειρωθείτε, διαπραγματευτείτε σαν λογικοί άνθρωποι και αφήστε τις κουτσομαγκιές για τους άχρηστους. Αντισταθείτε στη νοοτροπία του έχετε μόνον δικαιώματα και καμμία υποχρέωση. Σε χώρες σαν την δική μας, που δεν τρέχουν τα χρήματα απ' τα μπατζάκια μας, τα όμορφα δημιουργούνται με συλλογική προσπάθεια και επικοινωνία. Δείτε μπροστά.
Μην γίνεστε συνένοχοι στο έγκλημα. Δεν ζει μόνον η "πάρτη" σας σ' αυτή την ταλαίπωρη χώρα.

Τζαννής Χαλκούσης

About Moto-Press

Διαδικτυακό portal για τους αγώνες ταχύτητας μοτοσυκλετών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με ιδιαίτερη βαρύτητα στους αγώνες MotoGP.
«
Επόμενο
Νεότερη ανάρτηση
»
Προηγούμενο
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post a Comment


Top