ads

Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5


Ανακοίνωση του ΑΣΟΑΜ

To Δ.Σ. του Α.Σ.Ο.Α.Μ. έχοντας ολοκληρώσει τις εργασίες του σχετικώς με το φλέγον θέμα της απαξίωσης που υφίσταται ο θεσμός του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross καθ’ όλη την διάρκεια του 2011 και από τις δύο Ομοσπονδίες Ο.Μ.Ε. και Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. μετά από συζητήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς, τους αθλητές αγωνιζόμενους αλλά και με τους εκπροσώπους των δύο Ομοσπονδιών ανακοινώνει τα παρακάτω παραμένοντας συνεπείς στις υποχρεώσεις αλλά και στις δεσμεύσεις του προς τους αθλητές αγωνιζόμενους αλλά και προς το άθλημα.


Επειδή η Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. δεν απεδέχθη το δίκαιο και καθολικό αίτημα των μελών του Συλλόγου μας στις 12/09/11 για την ακύρωση του 5ου αγώνα της «Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μotocross στον Μώλο», την εντεύθεν αυτονόητη αφαίρεση βαθμών των λίγων οδηγών που τελικώς έλαβαν μέρος από την συνολική βαθμολογία του θεσμού αλλά και την επιστροφή ή συμψηφισμό του παράβολου συμμετοχής των 65€ σε όλους τους συμμετέχοντες- αγωνιζόμενους.


Επειδή αν και αρχικά οι εκπρόσωποι της ΑΜΟΤΟΕ τόσο κατά την ημέρα «τέλεσης του αγώνα» όσο και μετέπειτα αποδέχτηκαν το σύνολο των αιτιάσεων του ΑΣΟΑΜ (έγγραφες και προφορικές) εν συνεχεία με Δελτίο Τύπου – Ανακοίνωση (17.9.2011) οι εκπρόσωποί της ( Α.ΜΟΤ.Ο.Ε.) αμφισβήτησαν τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση του Συλλόγου μας, να μην συμμετέχει στον 5ο αγώνα Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μotocross στον Μώλο, εξ’ αυτής δε της απαράδεκτης ανακοίνωσης αβίαστα πλέον συνάγεται ότι οι μελλοντικές διοργανώσεις της, θα είναι ποιοτικώς ομοειδής ή αντίστοιχες με τον «Μώλο» .


Επειδή ακολούθως και η Ο.Μ.Ε. δεν έχει απαντήσει μέχρι σήμερα εγγράφως (ούτε με άλλο τρόπο) στο σχετικό Δελτίο Τύπου του Συλλόγου μας της 28/09/11 για το μέλλον του προκηρυχθέντος Πανελληνίου Πρωταθλήματος της αλλά και για τους λόγους που οδήγησαν στην αναβολή-ματαίωση του 4ου αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της στην Μεγαλόπολη.


Εν όψει πάντων των ανωτέρω είναι προφανές πλέον ότι και οι δύο Ομοσπονδίες (Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. – Ο.Μ.Ε.) θα εξακολουθήσουν την ίδια απαράδεκτη τακτική τους υποβαθμίζοντας περαιτέρω τον θεσμό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος,
το Δ.Σ. του Α.Σ.Ο.Α.Μ.
αποφασίζει
την ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΧΗ από τους αγώνες των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Μοτοκρός 2011 και καλεί την Ο.Μ.Ε. και την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε σε κοινή συνάντηση με σκοπό να συζητηθούν και να επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα που οι ίδιοι με ενέργειες τους ή παραλείψεις τους έχουν δημιουργήσει στον χώρο του Μotocross.
ΚΑΛΟΥΜΕ την απόφασή μας αυτή να στηρίξουν έμπρακτα το σύνολο των μελών μας αλλά και οι οδηγοί.


• Οι πρωτοκλασάτοι απέχουν, οι πληβείοι ασθμαίνουν…
• Ανθρωποφάγος γκουρμέ ο ΑΣΟΑΜ
• Τρόμπα, φιγούρα, σαχλαμάρα κι άρπα-κόλλα…

Μόλις διαβάσατε μερικούς από τους τίτλους που μου ήρθαν αυτόματα στο μυαλό, διαβάζοντας την παραπάνω ανακοίνωση του ΑΣΟΑΜ. Flash back το τραγούδι του Γιάννη Μηλιώκα:

Λένε πως είμαι γκαντέμης
Παλιοκουμούνι, ανάρχας
Χωρίς αιτία φρικάρω
Και άλλα πολλά εμπριμέ

Πιάσαν τα πόστα κωθώνια
Όλα τα ξέρουν, ξεράδια
Κι ήρθανε λέει να μας σώσουν,
Που να μην σώσουνε ποτέ

Άστα να πάνε στο διάλο
Κάθε καρέκλα και χάχας
Όλα πηγαίνουν στο φούντο
Κι αυτοί εκεί της ψω… το χαβά

Να δεις που κάποτε
Θα μας πούνε και μαλάκες

Γλαφυρή και χειμαρρώδης η ανακοίνωση γενικής αποχής του ΑΣΟΑΜ.

Παναγιώτης Κουζής: ο Τελευταίος Αυτοκράτορας
Στον Μώλο (της ΑΜΟΤΟΕ) του δόθηκε η αφορμή, στην Μεγαλόπολη (της ΟΜΕ) άδραξε την ευκαιρία και στην Μεγαλόπολη (της ΑΜΟΤΟΕ) κορυφώνεται η απελπισία του Φιρφιρίκου, που δεν έχει απαντήσεις μέσα στην πίστα για τον θρασύτατο διεκδικητή του τίτλου και σέρνει δια της βίας μερικές δεκάδες συναθλητών του στον γκρεμό, γιατί ο κακομαθημένος δεν έχει μάθει να χάνει.

Ίσως η έπαρσή του να εμποδίζει τον πρόεδρο του ΑΣΟΑΜ να αντιληφθεί ότι οι απόψεις του και οι μέθοδοι που τις επιβάλλει δεν είναι φασίζουσες, αλλά φασιστικές με περικεφαλαία. Το μόνον προηγούμενο στην Ιστορία όπου «έφταιγαν οι Γερμανοί και όχι η κυβέρνησή του για την καταστροφή της πατρίδας» ήταν του Χίτλερ...
Μόνον φασίστες θα αποφάσιζαν για λογαριασμό όλων αποχή, χωρίς Γενική Συνέλευση. Σε μια γενική συνέλευση όμως θα είχαν φωνή και οι διαφωνούντες. Η αναμέτρηση μάλλον δεν βόλευε τον γαληνότατο (πρόεδρο). Οι αγωνιζόμενοι δεν είναι πρόβατα. Όσον κι αν τους κάνεις πλύση εγκεφάλου με κουβέντες της μπυραρίας και της οθόνης, κάποτε, σηκώνουν κεφάλι. Κι όταν σηκώσουν κεφάλι, όπου και να κρυφτείς θα σε δει…

Με αυτήν την πολιτική το Δ.Σ. του ΑΣΟΑΜ, εκ του πονηρού, «εκπαιδεύει» τους αγωνιζόμενους στην «ανάγκη» να πηγαίνουν απ' το κακό στο χειρότερο, έτοιμοι για όλο και πιο κάτω, σε μιαν κάθοδο δίχως πάτο (κάνει και ρίμα – να το κάνουμε τραγούδι).
Το Δ.Σ. έχει όνομα και επώνυμο. Γιάννης Ελένης, Αλέκος Κατσινέλης, Δημήτρης Βαγγελάκος, Κωνσταντίνος Τζιώρας, Χρήστος Κασιούμης, Σπύρος Κοσμάς, Μανώλης Σκύβαλος και ο παμμέγιστος, Παναγιώτης Κουζής.
Ο θυμόσοφος λαός μας λέει «το πουλί σου και την υπογραφή σου πρέπει να προσέχεις που τα βάζεις». Οι παραπάνω κύριοι είναι βέβαιοι ότι έχουν προσέξει τι υπέγραψαν και τι υπογράφουν καθημερινά με τον αλλοπαρμένο πρόεδρο που οι ίδιοι έχουν εκλέξει;

Φθάσαμε να μας λέει ο πρόεδρος «πασών των Ρωσιών» ότι «επειδή η Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. δεν απεδέχθη το δίκαιο και καθολικό αίτημα των μελών του Συλλόγου μας στις 12/09/11…, επειδή οι εκπρόσωποι της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. αμφισβήτησαν τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση του Συλλόγου μας…, επειδή και η Ο.Μ.Ε. δεν έχει απαντήσει μέχρι σήμερα εγγράφως…, αποφασίζουμε ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΧΗ…» και να μη σηκώνονται τα μπετά να τον πάρουν με τις πέτρες!

Αυτή η ισοπεδωτική πολιτική του «πρέπει να διαλέξω, ποια από τις δυό με τραβάει πιο πολύ απ’ το μανίκι, μια και ουδείς από μας μπορεί να τραβήξει ουδεμία απ’ τ’ αυτί» επινοείται κουτσοβολευτικώς, συντίθεται τσαπατσουλιστί, εξαγγέλλεται κουτοπονηριστί κι ασκείται μοχθηρώς.
Κάποτε (και επιβάλλεται να συμβεί εγκαίρως), οι φωστήρες της παραπάνω ακολουθούμενης γραμμής θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η Ομοσπονδία αθλητικής μοτοσυκλέτας είναι μια. Έως την 20η Μαρτίου ο καθένας έπραττε ό,τι του κατέβαινε, υπό την ανοχή των δρομολογημένων εξελίξεων (και της αεί αδιάφορης ΕΘΕΑ). Από την 21η Μαρτίου έχουμε επισήμως αναγνωρισμένη Ομοσπονδία από το κράτος και η όποια αγωνιστική δραστηριότητα νομιμοποιείται κατόπιν έγκρισής της. Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει. Αυτή είναι πλέον ο επίσημος φορέας μας. Εάν δεν μας αρέσει πάμε σπίτι μας. Εάν μας αρέσει, τότε βάζουμε κάτω τις αδυναμίες και τις ατέλειες, καθόμαστε σαν άνθρωποι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και σχεδιάζουμε με σύνεση το μέλλον. Βάζουμε κώλο κάτω και ενισχύουμε τον θεσμό. Και ο τελευταίος αδαής μπορεί να αντιληφθεί ότι ενισχύοντας και περιβάλλοντας τον θεσμό με εντιμότητα, δουλειά και προτάσεις, κερδισμένος θα είναι μόνον ο αγωνιζόμενος. Μας πήρε 31 ολόκληρα χρόνια για ν' απαλλαγούμε από την ΕΛΠΑ και τώρα ερωτοτροπούμε με τ' απομεινάρια της.

Χρόνια τώρα και επ' εσχάτοις (μετά την αναγνώριση), με ρυθμό πολυβόλου, οι άνθρωποι της ΑΜΟΤΟΕ διασύρονται, λιθοβολούνται, σφαγιάζονται. Υπάρχουν τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία επιμένουν αδιάφορα και άνευ θέσεως (για να μην «καούν» -τα έγραψα στο προηγούμενο άρθρο, μην επανέρχομαι), όπως υπάρχουν και τα fora, όπου o πρόεδρος με τα «χίλια πρόσωπα» (ή ψευδώνυμα), τη επικουρία κολάκων και σφουγγοκωλάριων βήτα διαλογής, εν πολλοίς φλούφληδων και φιρφιρίκων, τρώνε για πρωινό δύο ΑΜΟΤΟέδες, για μεσημεριανό τρεις και για βραδινό –στις ψησταριές όπου συχνάζουν- τέσσερις (συν κανένα συμπαθούντα -την ΑΜΟΤΟΕ- συναθλητή τους).

Η στοχοποίηση όσων αγωνιζομένων συμπαρίστανται ή συμπαρατάσσονται με την αναγνωρισμένη Ομοσπονδία (μάλιστα εκείνων που δεν την κολάκευαν, αλλά απέναντί της ήταν μάλλον σκεπτικιστές) ενέχει μιαν προβοκατόρικη διάσταση: την ενοχοποίησή τους στην περίπτωση που άλλα χειρότερα συμβούν στο μέλλον, όσον οι αγωνιζόμενοι θα βολοδέρνουν στα ελληνικά βουνά. Είναι σαν να δείχνει από τώρα ο φονιάς άλλους ως ενόχους για το έγκλημα που τυχόν θα διαπράξει ο ίδιος.
Ας προσέχουν οι συνένοχοι του εν δυνάμει φονιά διοικητικοί σύμβουλοι. Βλέπουν το δάχτυλο και δεν βλέπουν τη σκανδάλη.
Έχουν ευθύνη βαριά.

Μάλιστα η πιο αισχρή και η πιο γελοία (αλλά, περιέργως, η πιο εύπεπτη από τους αγωνιζομένους) πρακτική είναι η αναγωγή της όποιας παθολογίας σε γενίκευση. Το συγκυριακό πρόβλημα στον Μώλο και τα υπόλοιπα μεμονωμένα γεγονότα ατελούς οργάνωσης αγώνων από αθλητικά σωματεία και Ομοσπονδία, που διάγουν το πρώτο έτος νόμιμης (επιτέλους) λειτουργίας τους, διαστρέφονται και εντέχνως σερβίρονται ως γενικευμένη διάλυση του θεσμού και ανικανότητα των παραγόντων του να λειτουργήσουν ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά.
Όταν είναι άρρωστο ένα αμπέλι δεν καις τον αμπελώνα.

Όμως, «δεν μασάει» ο κύριος Παναγιώτης ντε λα Υπεροψί Κουζής. Άλλωστε, στα καλά ρεστοράν ο καλός κόσμος τρώει comme il faut με το στόμα κλειστό και χωρίς να πλαταγίζει τα χείλη ή τις λέξεις.

Βεβαίως, δεν είναι εξ ίσου βέβαιον ότι η ολομέλεια των αγωνιζομένων δεν πρόκειται «να μασήξει» τον κύριο Παναγιώτη ντε λα «Κλείστε – Το – Στόμα – Σας – Να - Μιλήσω» όταν, μετά το αναμενόμενο μπάχαλο, θα τον φάει αμάσητο. Νωρίτερα ή αργότερα. Το δυσάρεστον είναι ότι το σύνολο των αγωνιζομένων δεν πρόκειται να καταπιεί ταυτοχρόνως (τρώγοντας τον κύριο πρόεδρο) και την πολιτική της ΑΜΟΤΟΕ. Αυτήν μάλλον γαργάρα απλώς θα την κάνει, ετοιμάζοντας έτσι και για το μέλλον νέα δεινά, χειρότερα, όσο δεν εννοεί να καταλάβει ότι η ΑΜΟΤΟΕ είναι το δικαίωμα όλων των αθλητών του δίτροχου μηχανοκίνητου σπορ κι όχι εταίρα των εταιρειών, θεραπενίς των γιάπηδων και παραδουλεύτρα σε περίεργους Οίκους παραγωγής λάσπης και παρασκηνίου της συμπρωτεύουσας εκπορευόμενα...

Η γενική αποχή που αποφάσισε ο ΑΣΟΑΜ αποτελεί μέτρο άκαιρο (υπό την παρούσα συγκυρία) που μεγαλώνει την κρίση στο σπορ. Η επιμονή του σ’ αυτή τη θανατηφόρα για τους αγώνες πολιτική δείχνει ότι οι άνθρωποι ή είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία ή είναι μωροί ή κάνουν ό,τι τους έρχεται στο μυαλό και ό,τι «κάτσει»… Οι υπογραφές των μελών του Δ.Σ. πρέπει να καταγραφούν. Διότι συνεχίζουν το κυνήγι των εντυπώσεων (το κυνήγι μαγισσών έπεται).

Ο επίλογος του ΑΣΟΑΜ είναι ο κ. Κουζής. Ο άνθρωπος «γαία πυρί μιχθήτω», «το κράτος είμαι εγώ» και «μετά από μένα το χάος» (όλα μαζί) θα είναι το κύκνειο άσμα, που θα το τραγουδήσουν όλοι μαζί χίλιοι πίθηκοι…
Κουτσά, μοναχικά τσακάλια με πονόδοντο υπό το σεληνόφως είμαστε και φοβάμαι ότι, φευ, έχουμε και πιτυρίδα.

About Moto-Press

Διαδικτυακό portal για τους αγώνες ταχύτητας μοτοσυκλετών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με ιδιαίτερη βαρύτητα στους αγώνες MotoGP.
«
Επόμενο
Νεότερη ανάρτηση
»
Προηγούμενο
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post a Comment


Top