ads

Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5


Το κουίζ της ημέρας. Τι είναι αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία;

«Ο καθένας αξίζει τόσο, όσο αξίζουν εκείνα για τα οποία κοπιάζει» είπε ο Μάρκος Αυρήλιος.

Και αυτό που βλέπετε είναι ένα απ’ αυτά για τα οποία κόπιασε στην ζωή του. Με τα κόπια του απέδειξε και αποδεικνύει το πόσο αξίζει.
Την εποχή που η αμηχανία του αρλουμπολογείν βασιλεύει, τα έργα τέχνης και οι καλλιτέχνες τους έχουν περιθωριοποιηθεί και αποτελούν είδος εν ανεπαρκεία.
Όλα όσα συμβαίνουν γύρω μου, όλα όσα συζητώ αυτή την εποχή με τους συνοδοιπόρους μου στον χώρο των αγώνων, όλα όσα βλέπω επί του πρακτέου, με θλίβουν και με κάνουν να αμφιβάλλω.
Υπάρχουν όμως μερικές σταθερές, που μου θυμίζουν την αρμονία ή έστω την αναζήτηση της αρμονίας. Κάποιες εκρηκτικές ανθρώπινες υπάρξεις, κάποιες ψυχές σκυμμένες πάνω σ’ αυτό που μπορεί να γίνει καλύτερο! Ιχνηλάτες του ονείρου δίνουν (χωρίς απαραιτήτως να το επιδιώκουν) νόημα στη ζωή τους, επειδή τους νοιάζει αυτό που κάνουν.

Αυτές λοιπόν οι εκρηκτικές ανθρώπινες υπάρξεις, φιλόσοφοι, τεχνίτες, αστροναύτες, πολιτικοί, επιστήμονες, στρατιώτες, συγγραφείς, με τη νηφαλιότητα εκείνου που κάνει-όσο-πιο-καλά-μπορεί-αυτό-που-μπορεί-να-κάνει και με την τρέλα εκείνου που ψάχνει την επόμενη, άγνωστη ακόμα, στιγμή του Ωραίου, αυτές οι ψυχές είναι που ζουν πραγματικά!

Με δυό λόγια, αυτή η φωτογραφία θα μου υπενθυμίζει πάντα την βαθύτατη εκτίμηση που τρέφω για τον δημιουργό, ο οποίος θα αποτελεί την αρμονική μου σταθερά για όσο ζω.

Η προσωπικότητα αυτή είναι ντεμοντέ και οπισθοδρομική. Χώθηκε στο εργαστήριό της, έσπασε τα σύνορα της προχειρότητας και προχώρησε το αγωνιστικό κατεστημένο μια ζωγραφιά μπροστά. Μια ελπίδα μπροστά και ίσως μια νέα πραγματικότητα μπροστά.

Αντί αυτός ο άνθρωπος να πράξει το σύνηθες και ν’ ανοίξει ένα πιασοκωλάδικο μπακάλικο, κουράροντας τα "άλογα" εύπορων αναβατών, προτίμησε να γράφει ποιήματα εναντίον του "ξερολισμού", της ημιμάθιας και της πονηρίας. Επέλεξε -στο εργαστήριο και στην ψυχή του- να παλεύει την εξέλιξη και όχι να την εμπορεύεται. Δεν θα αποκτήσει ποτέ Porsche. Porsche θα αποκτήσουν οι πτωχοί τω πνεύματι που κυνηγούν τα φράγκα...

"Σιχαίνομαι το ναυτικό που εμάζεψε λεφτά, εμούτζωσε τη θάλασσα και τηνε κατουράει" έγραφε ο ποιητής Νίκος Καββαδίας. Και επειδή ασχολούμαι μ' έναν χώρο, όπου πλείστοι όσοι είναι τέτοιοι "ναυτικοί", ενίοτε αναγκάζομαι ν' ανεβαίνω στον άμβωνα και να ξελαρυγγιάζομαι υπέρ του αυτονόητου. Γιατί πουλάνε τρέλα με 23% ΦΠΑ και βλακεία με 13%. Την απελπισία την προσφέρουν δωρεάν.

Το κουίζ της ημέρας. Τι είναι αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία;

Σας δίνω την βοήθεια του κοινού: Είναι το έργο ενός ανθρώπου που δεν τα "κονόμησε", αλλά ζωγράφισε στα μάτια των παιδιών του.

Έχετε δύο ημέρες διορία. Απαντήσεις στα email Επικοινωνίας.

About Moto-Press

Διαδικτυακό portal για τους αγώνες ταχύτητας μοτοσυκλετών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με ιδιαίτερη βαρύτητα στους αγώνες MotoGP.
«
Επόμενο
Νεότερη ανάρτηση
»
Προηγούμενο
Παλαιότερη Ανάρτηση

1 σχόλια:


Top