ads

Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5


Η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Μοτοσυκλέτας έχει ως μοναδικό της θέμα το "δέον γενέσθαι" των αγώνων ταχύτητας για το 2012. Δεδομένου ότι το θεσμικό περιβάλλον των αγώνων μοτοσυκλέτας (γενικώς) έχει αλλάξει επισήμως από την 21η Μαρτίου 2011, με την αναγνώριση από την ΓΓΑ της ΑΜΟΤΟΕ ως της μοναδικής ομοσπονδίας της αθλητικής μοτοσυκλέτας, επιβάλλεται πλέον να προσαρμοσθούν στην νέα πραγματικότητα και οι αγώνες ταχύτητας.
Στα πλαίσια της προσαρμογής αυτής ξεκίνησε ο διάλογος μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΣΟΑΜ και της ΑΜΟΤΟΕ. Αυτό πιστοποιεί και η επιστολή του προέδρου της ομοσπονδίας Στέλιου Κορέλη προς τα μέλη και το Δ.Σ. του Σ.Ο.Α.Μ. Το δεύτερο στοιχείο που προκύπτει από την εν λόγω επιστολή είναι ότι ο Σ.Ο.Α.Μ. έχει ήδη υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις –προφορικώς- στον πρόεδρο της ομοσπονδίας στα πλαίσια της συνεργασίας – ένταξης του συνδέσμου στο νέο θεσμικό πλαίσιο που οριοθετείται από τις διατάξεις του αθλητικού νόμου. Ιδού και η επιστολή:


Συνεπώς, το πνεύμα της επιστολής είναι συναινετικό. Επί του διαδικαστικού, η ομοσπονδία ως θεσμικό και επίσημο πλέον όργανο είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει συγκεκριμένο δρόμο. Θα πρέπει να κατατεθούν γραπτές οι προτάσεις του ΣΟΑΜ προς την ΑΜΟΤΟΕ. Στην συνέχεια το διοικητικό συμβούλιο της ΑΜΟΤΟΕ θα συζητήσει επί των γραπτών προτάσεων (πιθανώς να απαιτηθούν και κάποιες περαιτέρω διευκρινιστικές συζητήσεις με τους εκπροσώπους του ΣΟΑΜ) και θα διαμορφωθεί η τελική εισήγηση του ΔΣ της ομοσπονδίας προς την γενική της συνέλευση, όπου υποθέτω θα ψηφιστεί κατόπιν συζήτησης (ημερομηνία της γενικής συνέλευσης της ΑΜΟΤΟΕ η 2α Οκτωβρίου). Αυτό σημαίνει ότι την ώρα που τα μέλη του ΣΟΑΜ θα λυσσάνε στην πίστα των Σερρών, θα εξελίσσεται το μέλλον τους μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα.
Η διευκρινιστική ανάρτηση του ΣΟΑΜ στην ιστοσελίδα του οριοθετεί το τι θα συζητηθεί στην δική του γενική συνέλευση σήμερα (οι προτάσεις που ήδη έχουν προφορικά υποβληθεί προς την ΑΜΟΤΟΕ) και προφανώς θα υπάρξει ψηφοφορία επί των προτάσεων αυτών. «Θα καθαρογραφούν (οι προτάσεις), θα πρωτοκολληθούν, θα υπογραφούν και θα υποβληθούν επισήμως» που έλεγε και η Αλίκη στην ταινία της «Η μοντέρνα Σταχτοπούτα».
Ο ΣΟΑΜ, απευθυνόμενος προς τα μέλη του, διευκρινίζει τα εξής:


Το περιεχόμενο της ανάπτυξης του θέματος της σημερινής γενικής συνέλευσης είναι βεβαίως περιληπτικό και απλώς οριοθετεί το πλαίσιο συζήτησης. Συνεπώς, δεν θα αναλύσω εδώ πιθανές απορίες, δεκάδες ερωτημάτων που προκύπτουν και το ακριβές πλαίσιο συνεργασίας. Θα ήταν πρόωρο και εκτός θέματος. Επιβάλλεται να ακούσουμε όλοι προσεκτικά την ανάλυση των προτάσεων από τα μέλη του ΔΣ στην σημερινή συνέλευση, όπως επίσης και την συζήτηση που θα ακολουθήσει. Πρώτα συμπεράσματα και προσεγγίσεις επί της ουσίας θα δημοσιεύσω αύριο, αφού έχω ακούσει τί προτείνει επισήμως ο ΣΟΑΜ.
Σημασία έχει ότι ο ουσιαστικός διάλογος άρχισε.

About Moto-Press

Διαδικτυακό portal για τους αγώνες ταχύτητας μοτοσυκλετών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με ιδιαίτερη βαρύτητα στους αγώνες MotoGP.
«
Επόμενο
Νεότερη ανάρτηση
»
Προηγούμενο
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post a Comment


Top